I forbindelse med skoleårsskiftet kan der være behov for at foretage oprydning og tilpasninger.


Afdelinger

I forbindelse med det nye skoleår kan være nødvendigt at ændre medarbejderes og klassers afdelingstilknytninger i Classic under Admin > Tilpasning > Afdelinger.Ved at vælge en afdeling er det muligt at ændre dens tilknyttede klasser og medarbejdere.Ringetider og bookingtider

Er det nødvendigt at justere start- og sluttider i skemaer og booking, kan du gøre dette i Classic under Admin > Tilpasning > Start- og sluttider for skema og bookingBenyttes indstillingerne for gårdvagt, kan det også være nødvendigt at tilpasse disse til det nye skoleår.


Adgang til beskyttede elevdata  

Skal rettighederne til elevplaner, kontaktbøger og klasselog ændres, gøres dette i Classic under Admin > Adgang > Beskyttede elevdata. Du kan tildele adgangen baseret på et eksisterende skema med evt. tilpasninger, eller styre det helt manuelt.Se mere om adgang til beskyttede elevdata her.


Adgang til lektiedagbøger 

På den enkelte dagbog bestemmes, hvilke medarbejdere har skriveadgang. Dette kan ændres i Classic under Samarbejde > Dagbøger." Vi anbefaler at benytte ugeplaner i stedet for lektiedagbøger - se evt. denne artikel: Hvorfor bruge ugeplanen i stedet for lektiebogen? : SkoleIntra Support (itslearning.dk) 


Rettigheder  

Hvis de er nødvendigt at ændre enkelte medarbejders generelle rettigheder i systemet, gøres dette i Classic under Admin > Adgang > Brugernes koder og rettigheder. Se mere om rettigheder her.


Oprydning  

I Classic under Admin > Tilpasning findes en række oprydningsværktøjer.


Fjern gamle data lader dig rydde op i reservationer, opslag, aktiviteter mm. ved at angive dato og emner. Vær opmærksom på IKKE at slette data, du kan få brug for senere.Slet gamle nyheder lader dig rydde op i nyhedsarkivet, der findes under Arkiv > Nyheder.